Besparen met Seni

Wat is absorptievermogen combineren?

Bij het combineren van absorptievermogen wordt er een absorberend product uitgekozen dat over het algemeen voldoet aan de behoefte van de gebruiker. Dit product wordt gecombineerd met een aanvullend absorberend product met een hogere absorptie voor momenten dat er extra bescherming nodig is, zoals tijdens de nacht. Er wordt dan voorkomen dat het beddengoed nat wordt of dat er extra verschoningen moeten plaatsvinden.

Waar komt dit idee vandaan?

De biologische klok zorgt ervoor dat een groot aantal lichaamsprocessen volgens een vast 24-uurs ritme verloopt, zoals hormoonspiegels, lichaamstemperatuur schommelingen, de slaap-waakcyclus en ook de urineproductie. Deze is overdag groter, er wordt dan meestal ook meer vocht ingenomen, en neemt af tijdens de nacht wanneer het lichaam rust. Bij het kiezen van de juiste absorberende producten kan er rekening gehouden worden met de variatie in urineproductie tijdens de dag en nacht.

Voor iedere gebruiker kan er een bepaald plaspatroon worden vastgesteld, door te observeren en bij te houden hoe vaak bepaalde factoren optreden. Het patroon wordt duidelijker wanneer de persoon in kwestie een bepaalde dagelijks routine heeft. De observaties worden genoteerd in een plasdagboek. Aan de hand van het dagboek kan worden beoordeeld of en op welke momenten er extra bescherming nodig is. Door te kiezen voor een aanvullend product met een hogere absorptie, kan er worden bespaard op extra verschoningen en op het wassen van kleding en beddengoed.

Absorptievermogen combineren in praktijk

Er moet voor iedere gebruiker afzonderlijk worden bekeken welke producten het beste gecombineerd kunnen worden.

Onderstaande voorbeelden kunnen hierbij helpen
  1. Tijdens de nacht zijn de periodes tussen verschoningen vrij lang. Als de standaard absorptie van een product niet voldoende is om die tijd te overbruggen, probeer dan een product met een hogere absorptie. Iemand die overdag Super Seni gebruikt, kan ‘s nachts Super Seni Plus gaan gebruiken.
  2. Personen die een blaastraining volgen hebben geen sterk absorberende producten nodig. Zij hebben alleen bescherming nodig voor het geval dat zij niet op tijd het toilet halen. Wellicht is anatomisch gevormd inlegverband dan voldoende of misschien zelfs Seni Lady of Seni Man incontinentieverband (afhankelijk van de omvang van het incontinentieprobleem).
  3. Wanneer een persoon‘s nachts weinig urine verliest is er de mogelijkheid om in plaats van sterk absorberende incontinentieproducten bedonderleggers te gebruiken, die de matras en het beddengoed beschermen tegen nattigheid.

Het is de moeite waard om absorptievermogen te combineren. Er kan tot 20% worden bespaard op de kosten door extra bescherming te bieden op bepaalde momenten.